laminaat laten leggen? Dit zijn de kosten!

De kosten voor zelf laminaat leggen

Wanneer je handig bent, kan je zelf het laminaat leggen. Hierbij is het van belang dat je rekening houdt met het uitzetten van het materiaal om te voorkomen dat je laminaat binnen de kortste keren te strak tegen de muren ligt. Je loopt dan het risico dat je laminaat gaat opbollen en dat je laminaat sneller slijt. Ook neemt het leggen van het laminaat vaak aardig wat tijd in beslag. Je moet bij het laminaat leggen goed kijken naar het patroon en de vloer op de juiste punten op maat zagen. Zie je het niet zitten om deze klus zelf uit te voeren? Besteed het leggen van laminaat dan uit aan onze vakman.

Gemiddelde kosten voor laminaat laten leggen

Laminaat leggen Gemiddelde prijs per m²
Laminaat leggen € 10 m2
Ondervloer en laminaat leggen € 12 m2
Ondervloer, laminaat en plakplinten leggen € 15 m2
Ondervloer, laminaat en overzetplinten leggen € 18 m2
Ondervloer, laminaat en hoge MDF-plinten leggen € 20 m2

Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze vloerspecialisten rekenen voor het leggen van een laminaatvloer. De uiteindelijke prijs die je betaalt is afhankelijk van de staat van de ondergrond, de kleur en exact aantal vierkante meters.

Laminaat Leggen

Hoe bepaal je de kosten voor laminaat leggen?

De prijs voor het leggen van laminaat verschilt. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren zoals het type laminaat, de oppervlakte, de ondervloer, de afwerking van de vloer en de legwijze.

Type laminaat leggen

Laminaat heb je in verschillende soorten en maten. Zo heb je laminaat dat lijkt op houten parket, maar het laminaat kan ook een specifieke kleur hebben. Bij laminaat heb je daarnaast de keuze uit een vloer met of zonder V-groef. Laminaat leggen met een V-groef wil zeggen dat je duidelijk ziet dat de vloer bestaat uit losse planken, gescheiden door een zichtbare naad.

Ook zit er tussen de verschillende laminaatsoorten een kwaliteitsverschil. Op een pak laminaat vind je vaak een getal dat aangeeft hoe geschikt het laminaat is voor intensief gebruik. In de regel geldt: hoe hoger het getal, hoe intensiever je het laminaat kan gebruiken. Daarnaast vind je ook de AC-waarde op de verpakking. Deze waarde vertelt je hoe slijtvast de toplaag is.

Je kan je voorstellen dat je voor laminaat dat bijna niet slijt veel meer betaalt. Ook heeft de kwaliteit van het materiaal effect op het leggen van het laminaat. Onze vakman moet met een dunne toplaag veel voorzichtiger te werk gaan en hij is daarom ook langer bezig met het leggen van de vloer. Dit merk je in de kosten.

Manier van laminaat leggen

In de regel leg je laminaat in de lengte of de breedte, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de laminaat diagonaal te laten leggen. Deze manier van leggen geeft een ruimtelijk effect aan je woning of kamer, maar resulteert wel in een hoger prijskaartje. Deze legwijze kost namelijk meer tijd voor onze vloerenlegger.

Afwerken van de vloer

Het is een veelgehoorde uitspraak: de plinten lagen pas op het moment dat ik weer ging verhuizen. Wanneer je dit wilt voorkomen, kan je de vakman vragen de vloer direct netjes af te werken. Je betaalt in dit geval meer dan het bedrag dat je betaalt voor het leggen van het laminaat. Bij het leggen van laminaat heb je verschillende opties.

 • Laminaat leggen
  Wil je alleen het laminaat zelf laten leggen? Dan is dit uiteraard de goedkoopste methode. Je moet er dan wel voor zorgen dat er al een ondervloer in je woning of kamer ligt. Als de ondervloer nog in goede staat is, kan de vakman het laminaat hier gewoon overheen leggen. Wanneer deze ontbreekt of in slechte staat is, moet je ook de ondervloer leggen of vervangen.
 • Ondervloer en laminaat leggen
  Ligt er nog geen ondervloer in je huis of is je huis toe aan een nieuwe ondervloer? Deze kan je in combinatie met het laminaat laten leggen. Wil je besparen? Dan kan je er ook voor kiezen om de ondervloer zelf te leggen en alleen het leggen van de vloer aan een vakman overlaten.
 • Ondervloer, laminaat en plakplinten leggen
  Je vloer is natuurlijk niet af zonder plinten. De meest voordelige manier is het gebruik van traditionele plakplinten. Je kan ervoor kiezen om deze zelf te plaatsen, maar een vakman heeft hier meer ervaring mee. Zo weet je zeker dat je plinten niet zomaar loslaten.
 • Ondervloer, laminaat en overzetplinten leggen
  Heb je veel kabels over je vloer lopen, bijvoorbeeld voor je televisie en verschillende lampen? Dan is het vaak mooier om de kabels weg te werken. Deze klus kan je combineren met het leggen van het laminaat. De vakman plaatst in dit geval overzetplinten en werkt je kabels direct weg. Zo heb je een mooi eindresultaat.
 • Ondervloer, laminaat en hoge MDF-plinten leggen
  Ben je op zoek naar een luxe eindresultaat, dan kan je overwegen om hoge MDF-plinten te plaatsen. Deze plinten staan rechtop tegen de muur. Naast een mooi eindresultaat bescherm je je muren ook extra tegen beschadigingen, bijvoorbeeld als gevolg van het stofzuigen van je vloer.

Oude vloer verwijderen? 

Voor het mooiste resultaat verwijder je eerst de oude vloer. De meerprijs die je hiervoor betaalt is afhankelijk van het soort vloer. Zo is een vakman met het verwijderen van laminaat vaak snel klaar. Hij rekent hiervoor een meerprijs van 4,- per m². Dit is exclusief de kosten die je betaalt voor het afvoeren van het laminaat. Bij veel gemeentes kan je als particulier het laminaat gratis afvoeren. Een vakman betaalt hiervoor een bedrag en berekent dit aan je door.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je van een ander soort vloer overstapt op een laminaat vloer. Zo kan je onze vakman ook vragen het oude tapijt of je zandcement dekvloer laten verwijderen.

Hoe kies je een goede ondervloer? 

Aan het kopen van laminaat besteed je over het algemeen veel tijd om zeker te weten dat je de juiste vloer kiest voor je woning. Over het algemeen staan mensen veel minder lang stil bij het aanschaffen van de ondervloer. Terwijl het kiezen van een goede ondervloer direct effect heeft op de levensduur van je laminaat. Daarnaast kan een goede ondervloer het leggen van de laminaatvloer vereenvoudigen.

 • Laminaat leggen met vochtwerende ondervloer
  Een belangrijke check bij de selectie van de ondervloer is de controle of de ondervloer vochtwerend is. Dit is zeker op de begane grond met een betonnen vloer een must. Zo voorkom je dat vocht in de laminaatvloer kan trekken.
 • Ondervloer om vloer te egaliseren
  Is de ondergrond van jouw woning niet mooi egaal? Dan kan je overwegen om een ondervloer aan te schaffen die de oneffenheden wegwerkt. Overigens, bij een zeer oneffen vloer moet de vakman de ondergrond eerst egaliseren, anders ligt het laminaat niet strak in de woning.
 • Ondervloer voor isolatie
  Een ondervloer met isolatie houdt de warmte langer vast en dat heeft een positief effect op je energiekosten. Heb je vloerverwarming? Dan kies je voor een speciaal soort ondervloer. Zo voorkom je dat je vloer de warmte van de vloerverwarming niet doorlaat. Plaats jij laminaat op de bovenverdieping of woon je in een appartementencomplex met onderburen? Dan is een ondervloer met geluidsisolatie aan te raden om te voorkomen dat je onderburen last hebben van het feit dat jij op het laminaat loopt.

Het leggen van een laminaatvloer door onze vakman laten uitvoeren?

Wil je zeker zijn van een mooi en duurzaam resultaat? Besteed het laten leggen van laminaat dan uit aan een professionele vloerenlegger. Hierdoor ben je verzekerd van een vloer waar je nog jarenlang van kan genieten en bespaar je jezelf een hoop stress. Het leggen van laminaat is namelijk geen makkelijke klus. Onze vloerspecialisten hebben jarenlange ervaring die weten wat ze doen. Zo weet je zeker dat je een professional in huis haalt en ben je verzekerd van een perfecte afwerking van je nieuwe vloer.

Wil je specifiek voor jouw woning of kamer weten wat het leggen van laminaat gaat kosten? Vraag dan hieronder om een offerte.

Contactformulier

Of bereik ons op de volgende manieren

Klusbedrijf Brabant B.V.
Pater van den elsenlaan 26-43
5462GG Veghel
+31644923891
Info@brabantklusbedrijf.com

Openingstijden
Ma – vr: 9:00-18:00
Za & zo: Op afspraak