Ga jij een schutting plaatsen? Dit zijn de kosten!

Schutting plaatsen: dit zijn de gemiddelde kosten

Grote kans dat jij in een woning woont waar jouw tuin grenst aan die van de buren. En hoe leuk je buren wellicht ook zijn, het is toch wel fijn om een beetje privacy te hebben in de tuin. Een schutting is dan het ideale middel om tussen de tuinen te plaatsen. Ga jij een schutting plaatsen? Dan ben je vast benieuwd welke kosten hierbij komen kijken en welke schutting het beste bij jouw budget en smaak past.

Zelf doen of uitbesteden? 

Een schutting plaatsen, is een klus waar nauwkeurigheid belangrijk is. Je wilt natuurlijk zorgen dat de schutting ook na een flinke storm nog goed op zijn plek staat. En dat niet alleen: de schutting moet ook precies op de erfscheiding komen te staan. Ben jij zelf niet zo handig? Dan is het in de meeste gevallen verstandig om een vakman, te vragen voor deze klus. Je kunt zelf de schutting kopen en onze vakman komt hem bij u plaatsen.

Schutting plaatsen kosten

Ga jij een schutting plaatsen? Dan ben je vast benieuwd welk budget je voor deze klus nodig hebt. De prijs van een schutting plaatsen is afhankelijk van een aantal zaken:

  • Aantal meter schutting plaatsen
  • Schutting plaatsen: soort materiaal
  • Soort poort in de schutting plaatsen
  • Montagekosten voor schutting plaatsen

Schutting plaatsen kosten

Soort schutting prijzen incl. plaatsen
Geïmpregneerd hout € 50,- tot € 150,-
Hardhout € 100,- tot € 200,-
Kunststof / composiet € 100,- tot € 200,-
Natuurlijk € 25,- tot € 250,-
Klimop € 15,- tot € 30,-
Bamboematten € 40,- tot € 60,-
Wilgentenen € 45,- tot € 75,-


Bovenstaande prijzen geven je een indruk aan welke kosten je kunt denken. Gemiddeld kun je er rekening mee houden dat je voor de montage van de schutting tussen de € 15,- en € 20,- per meter betaalt. Deze kosten zijn in de bovenstaande tabel met de prijzen voor schutting plaatsen al meegenomen.  Poort in schutting plaatsen kosten

Soort poort Kosten poort
Poort van geïmpregneerd hout € 250,-
Poort van hardhout € 375,-
Grote poort van geïmpregneerd hout € 400,-
Grote poort van hardhout € 600,- tot € 750,-

Schutting plaatsen: soort materiaal bepalend voor de prijs

Wanneer jij een schutting gaat laten plaatsen, kun je uit verschillende materialen kiezen. Je kunt een houten schutting plaatsen, een composieten schutting plaatsen of een natuurlijke schutting plaatsen. Welke optie het beste bij jouw tuin past, is afhankelijk van jouw smaak en in veel gevallen ook die van je buren. Naast smaak is het ook belangrijk om te kijken naar de levensduur van de schutting en de prijs per meter. Voor het plaatsen van de schutting heb je palen nodig die onze vakman in de grond bevestigt. Je kunt de palen direct in de grond bevestigen, maar voor extra stevigheid kun je ook kiezen voor een schutting plaatsen met paalhouders.

Tip! Wil je niet teveel betalen voor de schutting plaatsen? Overleg met je buren of zij ook op de erfafscheiding aan de andere kant een schutting willen laten plaatsen. Hoe meer schuttingen onze vakman op een dag kan plaatsen, hoe goedkoper de meterprijs. Dit geldt ook voor de prijs van het materiaal per meter. De moeite waard om te onderzoeken dus.

Houten schutting plaatsen

Een houten schutting plaatsen, brengt verschillende voordelen met zich mee. Dit materiaal gaat over het algemeen jaren mee en je hebt een houten schutting in veel verschillende prijzen. Ook is er altijd een schuttingdeel dat past bij jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan horizontale of verticale latten, donker of licht hout en brede of smalle latten.

Laat jij een houten schutting plaatsen? Dan kun je kiezen uit geïmpregneerd hout of hardhout. Hardhout gaat gemiddeld 25 jaar mee en kent daarom een langere levensduur dan de geïmpregneerde variant. Geïmpregneerd hout gaat 15 jaar mee en is daarom wel een stuk goedkoper. Welk hout het beste in jouw tuin past is dus vooral afhankelijk van je budget en het aantal jaar dat de schutting minimaal mee moet gaan.

Schutting Plaatsen

Composieten (kunststof) schutting plaatsen

Naast een houten schutting plaatsen kun je ook kiezen voor een kunststof schutting. Deze variant schutting staat ook wel bekend als de composieten schutting. Je hebt dit soort schuttingen in diverse varianten en kleuren. Voor elke tuin is er daarom ook wel een passende kunststof schutting te vinden. Wil jij deze variant schutting plaatsen? Je betaalt dan tussen de 100 en 200 euro per meter. De exacte prijs is vooraf afhankelijk van de kwaliteit.

Schutting plaatsen van bamboematten
Wanneer je voor bamboematten kiest, kun je een relatief goedkope schutting plaatsen. De bamboematten zijn zelf enkele euro per meter, maar de matten kun je niet los in je tuin plaatsen. De matten moet je laten bevestigen aan een draadschutting om te voorkomen dat de bamboematten omvallen.

Poort in de schutting plaatsen

Het hoeft natuurlijk niet, maar in veel gevallen wil je ook een poort in de schutting plaatsen. Zeker wanneer je ook een achterom hebt. Net als bij een schutting plaatsen, is ook bij een poort het materiaal erg bepalend voor de prijs. Wanneer je een houten schutting laat plaatsen, is het het mooiste wanneer het materiaal van de poort hierop aansluit. Net als bij de houten schutting is een poort van geïmpregneerd hout goedkoper dan een hardhouten poort.

Maar niet alleen het materiaal speelt een belangrijke rol. Ook de afmeting van de deur is belangrijk. In de meeste gevallen kiezen Nederlanders voor een enkele deur van een breedte van 90 centimeter. Maar heb jij bijvoorbeeld een motor die regelmatig door de poort moet? Dan is het verstandig om te overwegen een bredere poort te kiezen, van bijvoorbeeld 180 centimeter breed. Dit maakt het net even makkelijker om je motor de tuin in te manoeuvreren. Uiteraard betaal je voor een grote poort ook meer.

Schutting plaatsen: advies van een vakman

Ga jij een schutting plaatsen? Dan is het slim om je vooraf goed te laten informeren over de mogelijkheden. Ook kan het helpen om advies te krijgen van onze vakman die met regelmaat een schutting plaatst. Onze vakman zegt: “Of je voor een composiet of houten schutting gaat, is een kwestie van smaak. Je moet je wel realiseren dat beide schuttingen na een jaar verkleuren. Bij hout kun je dit voorkomen door het materiaal te behandelen. Bij composiet heb je deze optie niet.”

Contactformulier

Of bereik ons op de volgende manieren

Klusbedrijf Brabant B.V.
Pater van den elsenlaan 26-43
5462GG Veghel
+31644923891
Info@brabantklusbedrijf.com

Openingstijden
Ma – vr: 9:00-18:00
Za & zo: Op afspraak