Gemiddelde kosten voor het laten zetten van uw tegels

Tegels zetten: aan deze kosten kan je denken

Wil je jouw wand of vloer afwerken met tegels, dan heb je veel verschillende mogelijkheden. Voor iedere stijl en ieder budget is er wel een tegel te vinden. Het voordeel van tegels is dat ze eenvoudig schoon te houden zijn en ze vochtige ruimtes, zoals de badkamer een waterdichte afwerking geven. Tegels zetten is geen heel lastige klus, maar het moet wel netjes gebeuren. Je zit vast niet te wachten op tegels die schots en scheef op de muur zitten of waar ongelijke voegen tussen zitten. Voor een goed resultaat is het daarom handig als je al wat ervaring hebt met tegels zetten. Heb je er geen vertrouwen in dat je deze klus goed en netjes kan uitvoeren? Of heb je simpelweg geen tijd of zin om aan deze klus te beginnen? Besteed de klus dan uit aan Klusbedrijf Brabant B.V.

Kostenindicatie tegels zetten

Zie hieronder de verschillende prijzen voor het zetten van tegels.

Soort klus Gemiddelde prijs
Wandtegels zetten € 60,- tot € 80,- per m² 
Vloertegels zetten € 35,- tot € 50,- per m²
Uurtarief tegelzetter € 35,- tot € 55,- per uur

Dit zijn de gemiddelde prijzen die onze tegelzetters rekenen voor tegels zetten. De kosten zijn inclusief btw en materiaal en exclusief tegels. Deze kunnen afwijken van de prijzen in je uiteindelijke offerte.

Wat kost een tegelzetter

Wij rekenen bij het zetten van tegels een prijs per m2. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je je budget eenvoudiger bepalen. Je bent dan vooraf op de hoogte van het totale kostenplaatje. Betreft het een grote klus, overleggen we een prijs voor het complete project, dan zijn ook de materiaalkosten, manuren, de manier van het leggen en de stijl van de tegels meteen meegenomen en duidelijk.

Wat krijg je er voor terug?

Onze vakmannen weten precies hoe zij de tegels moeten zetten voor het mooiste resultaat. Zeker als je aan een bepaald patroon of mozaïek zit te denken, is het verstandig om hier een professionele tegelzetter voor in te schakelen. Dan weet je zeker dat je snel kan genieten van jouw nieuwe wand- of vloertegels.

Tegels zetten: wat bepaalt de prijs?

Om een totaalbeeld van de kosten van de klus ‘tegels zetten’ te krijgen, sommen we hieronder op met welke kosten je allemaal rekening kan houden. Het totale kostenplaatje is namelijk van een aantal zaken afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Staat huidige ondergrond
  • Wandtegels of vloertegels zetten
  • Tegels aanschaffen
  • Materiaalkosten tegelwerk

Staat huidige ondergrond

Voor het mooiste resultaat is het belangrijk dat de vloer of wand goed egaal is. Kleine oneffenheden, tot ongeveer 2 millimeter, kan de tegelzetter met lijm en tegelvoeg camoufleren. Heeft de ondergrond grotere oneffenheden, dan is het aan te raden eerst de muur te egaliseren. Hierdoor kunnen we de muur ‘betegel-klaar’ voor je opleveren, zodat de tegelzetter daarna direct aan de klus kan beginnen.

Bij de wand, maar vooral bij de vloer speelt ook de stevigheid van de ondergrond een rol. Is deze erg poreus of niet hard genoeg, dan kan onze vakman ervoor kiezen eerst de vloer te bewerken. Dit bevordert de hechting van de tegels, met een duurzamer resultaat als gevolg. Is de vloer poreus, dan kan hij deze bewerken met een grondlaag die speciaal geschikt is om poreuze vloeren sterker te maken. Is de ondergrond niet hard genoeg, dan doe je er verstandig aan de bovenste laag eraf te halen en te vervangen voor een sterker materiaal. Onze tegelzetter kan je adviseren of dit nodig is en wat je dan het beste als volgende stap kan doen.

Mocht het nodig zijn de muur of vloer te egaliseren, kijk dan vooraf even of de stopcontacten en elektrakabels op de juiste plek zitten. Is de muur eenmaal geëgaliseerd of zitten de tegels er zelfs al op, dan is het veel lastiger om kabels netjes weg te werken of stopcontacten alsnog te verplaatsen.

Wandtegels of vloertegels zetten?

Er is een verschil in kosten voor het plaatsen van wandtegels of vloertegels. Over het algemeen kan je zeggen dat het de tegelzetter minder tijd en moeite kost om vloertegels te zetten. Daarom betaal je daar in de regel een iets lagere prijs voor. Bij het leggen van vloertegels is de grootste uitdaging om de tegels met een gelijke afstand ertussen te leggen. Terwijl je bij wandtegels rekening moet houden met het waterpas zetten van de tegels, een gelijke afstand tussen de tegels en ervoor moet zorgen dat ze niet langzaam naar beneden zakken, omdat de lijm niet goed genoeg hecht. Voor de aanschaf van wandtegels betaal je dan meestal wel weer minder, omdat dit vaak kleinere en dunnere tegels zijn.

Tegels aanschaffen

Tegels laten zetten zonder dat je tegels hebt, is natuurlijk niet mogelijk. Tegels heb je in verschillende soorten, maten en materialen, zodat er voor iedere smaak en voor ieder budget wel een keuze te maken is. Je hebt twee soorten tegels:

  • Keramische tegels
    Keramische tegels, zoals faience, terracotta of cementtegels, zijn de goedkoopste opties. De prijzen variëren wel sterk. Je hebt al tegels voor € 9,- per m², maar ook tegels voor € 82,- per m². Het is maar net wat je wilt. Keramische tegels zijn vaak voorzien van een glazuurlaag. Dat maakt ze minder kwetsbaar en makkelijker schoon te houden.
  • Natuurstenen tegels
    Tegels van natuursteen, zoals leisteen, graniet of marmer, zijn in de regel een stuk duurder in aanschaf. Denk aan bedragen tussen de € 25,- en € 160,- per m². Doordat ze in de natuur ontstaan, is iedere tegel uniek en creëer je zo ook een unieke sfeer in jouw keuken, badkamer of woonkamer. Het zijn vaak stevige tegels, die vooral gebruikt worden als vloertegels. Maar steeds vaker zijn natuurstenen tegels er ook als wandtegels.

Materiaalkosten tegelwerk

Met de aanschaf van tegels ben je in het geval van een nieuwe vloer of wand nog niet klaar. Hou rekening met bijkomende kosten, zoals die voor benodigde materialen. Denk hierbij aan voegmiddel en specie (tegellijm) en/of kit. De materialen kan je zelf alvast aanschaffen, maar je kan dat ook door onze tegelzetter laten regelen. Hij neemt de benodigde materialen dan mee en berekent de kosten aan je door.

Ons advies als vakman

Om het tegelwerk goed en mooi op te leveren is het van belang dat de muur waterpas is. Onze tegelzetters kunnen je goed adviseren over of het nodig is vooraf te egaliseren of dat er andere mogelijkheden zijn om het tegelwerk strak op de muur of vloer te krijgen.

Hier moet je als klant goed op letten: “Als de muur niet waterpas is, kan de vakman dit oplossen door meer lijm te gebruiken. Dit is alleen mogelijk als de afwijking 1 tot 2 millimeter is. Wanneer de afwijking groter is dan 2 millimeter moet je de muur (opnieuw) stucen. Wanneer je dit niet laat doen, zie je dit terug in het tegelwerk.”

Contactformulier

Of bereik ons op de volgende manieren

Klusbedrijf Brabant B.V.
Pater van den elsenlaan 26-43
5462GG Veghel
+31644923891
Info@brabantklusbedrijf.com

Openingstijden
Ma – vr: 9:00-18:00
Za & zo: Op afspraak